slide01.png

U bent zo jong als dat u zich voelt!

Naarmate uw ouder wordt, merkt u dat dingen die altijd vanzelfsprekend gingen nu niet meer zo makkelijk gaan.  U wilt nog alles zelfstandig doen, maar u merkt dat uw lichaam u af en toe in de steek laat. De geriatrisch fysiotherapeut kan u helpen.  Zij is gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en begeleiden van ouderen. 

Situaties waarbij een geriatriefysiotherapeut kan helpen:

• na een botbreuk of valpartij 

• voor of na een operatie

• bij slijtage van bijvoorbeeld de heup of knie

• bij de ziekte van Parkinson

• na een beroerte of tia

• na een ziekte of ziekenhuisopname

Een behandeling kan zowel bij u thuis als in de praktijk plaatsvinden. Dit is afhankelijk van uw gezondheid en mobiliteit. Tijdens de eerste kennismaking bespreken we uw klachten en wat u graag zou willen bereiken.  U wilt bijvoorbeeld naar de supermarkt kunnen lopen om uw boodschappen te doen, of u wilt met uw kleinkinderen een potje kunnen voetballen zonder dat u pijn heeft in uw heup.

We kijken samen naar uw klachten of beperkingen en stellen van daaruit uw persoonlijke behandelplan op. De uiteindelijke behandeling bestaat met name uit oefentherapie die gericht is op het herwinnen van en / of  omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Als geriatrie fysiotherapeut adviseren en begeleiden we ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers over de klachten, de prognose, behandeling en hulpmiddelen. Hierbij kan samenwerking met de ergotherapeut een belangrijke rol spelen. 

Stilstand is achteruit gang. Dus kom in beweging